HU
EN
VII. OKTÓBERPEST TANGOFEST
2017.09.29 - 10.03.

dr. Donauer Nándor: Absztrakt Tangó és terápia (Előadás)

2017.10.01. Vasárnap 9:00-10:30
Helyszín: Budai Tangó Klub

Az előadás azokról az idegélettani bizonyítékokról számol be, amelyekről már pontosan képesek vagyunk kimutatni, hogy a mozgás, az együtt mozgás, jelesül a vezetett együtt mozgás, s ezek között is elsőként miért a TANGÓ hat leginkább jótékonyan az agyunkra, lelkünkre. Valamennyien félünk, hogy kapcsolatunk, házasságunk tönkre mehet.Tartunk az öregkori elbutulástól, az idő előtti szellemi, fizikai leépüléstől. Pedig a hatékony megoldás ott van "a lábunk előtt", vagyis a lábunkban, s ez a TANGÓ.

Az előadó végig veszi azokat a tagózás alatti hatásokat, melyek hozzá járulnak, ahhoz, hogy énünk, személyiségünk minél nyitottabb, minél rugalmasabb (fiatalabb) legyen,és az is maradjon. Az út a testi illatoktól indul, sa testi rezonanciánát, az intuicióig tart. Maga az előadás igyekszik, könnyed, játékos -néhol humoros - lenni. Csak az idegélettani adatok lesznek komolyak (bizonyítottak).

dr. Donauer Nándor

Klinikai szakpszichológus és neuropszichológus. Szt.János Kórházhoz tartozó Budai Gyermekkórházban,annak Epilepszia és neurológia szakambulanciáján,és a Szt István Kórház Rehabilitációs Centrumában dolgozik. Vizsgálja azepilepsziával élő gyermekek esetleges kognitív deficitjeit (figyelem, emlékezet), részt vesz a gyermekeknél epilepszia műtét előtti és műtét utáni kivizsgálásában.

Felnőtteknél diagnosztizállja az agyi sérülések (baleset, agyvérzés) következtében kialakult átmeneti vagy tartós tünetek súlyosságát, kiterjedségét. Segít a terápiás, rehabilitációs célok kialakításában. Neuropszichológiai gyakorlatokat vezet a Károlyi Gáspár Református Egyetem, és a SOTE keretében.

 

Copyright (C) 2017 OktóberPest TangoFest. Minden jog fenntartva.